32/314-821
3100. Salgótarján, Arany János út 19/A
Szüreti erőpróba

15
okt.

Szüreti erőpróba

Szüreti hetünket, a „Szüreti erőpróba” családi vetélkedő megrendezésével tettük teljessé. A délelőtt folyamán a ráhangolódást a diótörés, termésekkel való játék, vizuális tevékenység biztosította. A szőlőszemezés egyik kedvelt tevékenység volt, amit az udvaron préselés, majd mustkóstolás követett. A szülőkkel közösen családi vetélkedőre is volt lehetőség, melyet ajándékokkal jutalmaztunk. Nem maradhatott el a közös szüreti körjáték és dalos játék sem. Külön élményt jelentett a Balázs család által biztosított lovaglási lehetőség.
Országos Könyvtári Napok

04
okt.

Országos Könyvtári Napok

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében könyvtárfoglalkozáson vettünk részt a Bátki Közösségi Házban, Kovács Katalin vezetésével. Zelk Zoltán: Erdei mulatság című meséje az Állatok Világnapjával kapcsolatos ismereteinket hívta életre. A mese hatására a gyermekek alkotókedve is megnövekedett, szivacsfestéssel jelenítették meg a mese szereplőit.
Mesemondó verseny

06
jún.

Mesemondó verseny

Óvodánkban hangsúlyt fektetünk a gyermekek beszédkészségének fejlesztésére, az anyanyelvszeretetére, ápolására, az olvasóvá nevelésre. Külön figyelmet fordítunk a kiemelkedő képességűgyermekekre, akiknek házi mesemondó versenyen is lehetőséget adunk tudásuk megmutatására.Idén tornatermünkben rendeztük ezt a programot. Zsűriként hívtuk Dudás Helgát, a NMPSZsalgótarjáni tagintézményének fejlesztő pedagógusát, Balázsné Czene Csillát, a SÁI Petőfi Sándortagiskola intézményvezető helyettesét, és Ponyi Erika szülőt, az SZMK képviseletében.Hat gyermek szebbnél-szebb mesében, verses mesében gyönyörködtette a hallgatókat, nehézhelyzetbe hozva a zsűrit a döntésnél.Mesemondó találkozónk két győztese Katona Zselyke és Tódora Bianka képviseli intézményünket aVárosi Mesemondó Találkozón.Gratulálunk valamennyi résztvevőnek, hiszen a napnak ők is győztesei. Köszönjük a kedves szülőknek,hogy segítettek felkészülni gyermekeiknek erre a találkozóra.    
Könyvtárfoglalkozás a Vadvirág Óvodában

Soron következő könyvtárfoglalkozásunk a farsangi népszokások jegyében telt. A helyi télűző népszokásokon kívül megismerkedhettek a gyermekek a mohácsi busójárás hagyományaival.Természetes anyagok felhasználásával a résztvevő gyermekek is készíthettek maguknak maskarát.
Házi Mesemondó a Vadvirág Óvodában

Házi mesemondó találkozóÓvodánkban kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekek beszédkultúrájának fejlesztésére, a mesevilág megszerettetésére, az "olvasóvá" nevelésre, a kiemelkedő képességű gyermekek gondozására. Az idei mesemondó találkozón három gyermekünk vállalta a mesemondó szerepét. Eszter, Boglárka és Kinga érdekes állatmeséket és történeteket meséltek az érdeklődő szülők és csoporttársaik számára. A zsűriben a Nevelési Tanácsadó két szakembere, valamint a szülői munkaközösség képviselője vett részt. Javaslatuk alapján született a döntésünk, mely szerint Baán Eszter képviseli óvodánkat a Városi Mesemondó találkozón.
Madarak fák Napja 2017

18
máj.

Madarak fák Napja 2017

Madarak fák napja 2017.Idén is megemlékeztünk a Madarak fák napja jeles ünnepről. Az elmúlt évben sikeresen elnyertük a Madárbarát óvoda címet, amelyet játékos formában ünnepeltünk. Ennek szellemében idén is mozgásos, gondolkodtató és zenés tevékenységeket szerveztünk a gyermekek nagy örömére.
Víz Világnapja a Vadvirág Óvodában

22
márc.

Víz Világnapja a Vadvirág Óvodában

A Víz Világnapja alkalmából egész héten vizes témával foglalkoztunk.Előzetesen elsétáltunk víznyerő helyekre, vízmintát gyűjtöttünk a Zagyva patak medréből.Megbeszéltük a gyerekekkel hogyan válik egy kis patakból folyó, milyen a tenger, az óceán.Ezeket játékos módon feldolgoztuk.Vitorlás hajókat nemcsak papírból, hanem almából és sajtból is készítettük, amit természetesen el is fogyasztottunk a csoportban.A különleges kavicsok mosása, rendezése is nagy élményt jelentett.Természetesen a horgászás sem maradt el.A hét fénypontja a homok víz asztal használata volt. Kísérleteztünk, milyen a homok és a víz találkozása.
A Vadvirág ovisok a Magyar Kultúra napján a múzeumban jártak

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére múzeumfoglalkozáson vettünk részt a Dornyay Béla Múzeum szervezésében. Megismerkedtünk a Himnusz történetével, megtekintettük a Mihályfi gyűjteményt. Az egyik alkotás vizsgálata során tartalommal töltöttük a „csendélet” fogalmát, egy másik kép tanulmányozásánál megfigyeltük, milyen jelek árulkodnak a szeretetről. A foglalkozás végén különféle rajztechnikák segítségével szabadon lerajzolhatta minden gyermek azt, amely, vagy aki számára kedves.
Mézeskalács sütés a Vadvirág Tagóvodában

Mézeskalácsot sütöttünk Hagyományainkhoz híven ebben az évben is sütöttünk mézeskalácsot a gyermekekkel. Új formákat is kipróbáltunk, öröm volt látni ahogy gyúrták, szaggatták és díszítették. Az elkészült „alkotásokból” az otthoni karácsonyfa alá is kerül ajándék.
Vadvirág Tagóvoda: Madárbarát óvoda lettünk!

Óvodánk, a Vadvirág Tagóvoda az elmúlt évben pályázta meg a Zöld Óvoda címet a gyermekek környezetszemléletének, környezettudatos magatartásának formálásáért. Környezetvédő tevékenységünket folytatva idén a madárbarát óvoda cím elnyerésére törekedtünk, hiszen apró szárnyas barátaik életét régóta figyelemmel kísérjük, ellátásukról minden évszakban folyamatosan gondoskodunk.
Zagyvanap a Vadvirág Tagóvodában

08
jún.

Zagyvanap a Vadvirág Tagóvodában

A Vadvirág Tagóvoda életének sajátos vonása, hogy a településrész egyetlen gyermekintézményeként felvállalja az aktív jelenlétet a falusias közösség mindennapi életében hétköznapokon, ünnepeken egyaránt. Különleges élményben volt részünk a 2013. szeptember 15-én megrendezett "Zagyvanap"-on. Helyi civil szervezet, a Zagyvaforrás Egyesület meghívására a jelenleg Frankrurtban élő dr. Körmendy Károly látogatott haza Zagyvarónára feleségével Zsóka asszonnyal.

Kedves Szülő! Ha itt feliratkozol, a fontosabb eseményekről levelet küldünk neked.

Aprófalva TagóvodaBaglyasi TagóvodaGyermekkert TagóvodaHétszínvirág TagóvodaKörúti TagóvodaMackóvár Központi ÓvodaMesekert TagóvodaNyitnikék TagóvodaPitypang TagóvodaSzivárvány TagóvodaVadvirág Tagóvoda
Megismertem és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót
Az adatkezelési tájékoztató ITT megtekinthető
 • Salgótarjáni Összevont Óvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Arany János út 19/A
  Óvodavezető: Andóné Angyal Mária
  Tel.: (32) 314 821
  Fax: (32) 314-821
  Email: mackovar@stovodak.hu, andone.am@stovodak.hu
 • Mackóvár Központi Óvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Arany János út 19./A
  Központi Intézményegység-vezető: Fodor Edina
  Telefon: (32) 314 821
  Fax: (32) 314-821
  Email: mackovar@stovodak.hu
 • Aprófalva Tagóvoda

  Cím: 3104 Salgótarján, Barátság út 6.
  Tagóvoda-vezető: Horváth Edit
  Telefon: (32) 440-331
  Email: aprofalva@stovodak.hu
 • Baglyasi Tagóvoda

  Cím: 3102 Salgótarján, Petőfi út 88.
  Tagóvoda-vezető: Czikoráné Bejczy Zita
  Telefon: (32) 310-085
  Email: baglyasiovi@stovodak.hu
 • Gyermekkert Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Gyermekkert út 1.
  Tagóvoda-vezető: Gőz Ágnes
  Telefon: (32) 430-314
  Email: gyermekkert@stovodak.hu
 • Hétszínvirág Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Acélgyári út 63.
  Tagóvoda-vezető: Gőz Katalin
  Telefon: (32) 312-495
  Email: hetszinvirag@stovodak.hu
 • Körúti Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Fáy András krt. 35.
  Tagóvoda-vezető: Kis Miklósné
  Telefon: (32) 312-798
  Email: korutiovi@stovodak.hu
 • Nyitnikék Tagóvoda

  Cím: 3104 Salgótarján, Budapesti út 66.
  Tagóvoda-vezető: Fehér Edit
  Telefon: 06 (20) 776 09 56, (32) 314-411
  Email: nyitnikek@stovodak.hu
 • Pitypang Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Meredek út 5.
  Tagóvoda-vezető: Ferhanné Kis Ildikó
  Telefon: (32) 312-498
  Email: pitypang@stovodak.hu
 • Szivárvány Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján Forgách Antal út 2.
  Vezető: Baloghné Szendrődi Andrea
  Telefon: 32/310-768
  email: szivarvany@stovodak.hu
 • Vadvirág Tagóvoda

  Cím: 3141 Salgótarján, Őrhegy út 1.
  Tagóvoda-vezető: Tóth Marianna
  Telefon: (32) 438-001, 06 20/ 776-0948
  Email: vadvirag@stovodak.hu