32/314-821
3100. Salgótarján, Arany János út 19/A

  Az Országos Iskola- és Óvodakert Fejlesztési Programban vállalt feladatainknak eleget téve, folyamatosan tevékenykedünk óvodai környezetünk szépítésén, és kiskertünk gondozásán. Még ősszel gondoskodtunk a kertrész élő sövénnyel történő kijelöléséről. Most, tavasszal az „ehető sövény-rész” kialakításával folytattuk ezt a munkát. Málnát, szedret, feketeribizli bokrokat telepítettünk, nemcsak a folyamatos fejlődés figyelemmel kísérése, hanem az ízek, méretek, színek felfedezése, megkülönböztetése céljából is. Eperpalántáink is fejlődésnek indultak, amelyről az első szüretelést is megejthettük. A veteményesünkben elhelyezett hagyma, retek, saláta, és más konyhakerti „palántáink” is életnek indultak a folyamatos gondoskodás, ápolás hatására. Tízóraihoz, és uzsonnára is nagyobb kedvvel kóstolják gyermekeink a saját termesztésű zöldségeket, gyümölcsöket. Tóth Marianna                                                                              Bakosné Lunácsek Judittagóvodavezető, óvodapedagógus                                 óvodapedagógus, munkacsoport vezető

    Óvodánk a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde Vadvirág Tagóvodája az elmúlt évben nyújtott be pályázatot az Iskolakertekért Alapítvány Óvodakert Fejlesztési programra Óvodakert „kezdő” programra. Nemcsak a városunkban preferált zöld törekvések helyi megvalósítása volt a célunk, hiszen Zöld Óvodaként, Madárbarát Óvodaként több éve igyekszünk gyermekeinkben megalapozni a környezettudatos életszemléletet, és ennek a szemléletnek megnyerni a családokat. Az elnyert pályázat több szempontból tette hatékonnyá eddigi munkánkat. Mindamellett, hogy örömmel értesültünk a pozitív pályázati elbírálásról, tudatosabban gondolkodtunk a környezetszépítés, környezetalakítás témájában is. Igyekeztünk a pályázatban foglalt feltételeknek, kéréseknek eleget tenni. Örömmel fogadtuk az intézményünkbe látogató mentort, Mátyás Izoldát. A vele való találkozás, beszélgetés sok ötletet elindított bennünk, segítségével megtaláltuk a legideálisabb helyet is a veteményeskerthez. A kertalakításban az óvodai karban tartó bevonása, aktív munkája hozzájárult ahhoz, hogy megvalósíthatóvá, és esztétikussá váljon kertrészünk. A kertápoláshoz szükséges eszközöket a pályáztató biztosította. Minőségi eszközökkel gazdagodott óvodánk. Gyermek, és felnőtt méretű kerti szerszámok segítik a…
Szüreti erőpróba

15
okt.

Szüreti erőpróba

Szüreti hetünket, a „Szüreti erőpróba” családi vetélkedő megrendezésével tettük teljessé. A délelőtt folyamán a ráhangolódást a diótörés, termésekkel való játék, vizuális tevékenység biztosította. A szőlőszemezés egyik kedvelt tevékenység volt, amit az udvaron préselés, majd mustkóstolás követett. A szülőkkel közösen családi vetélkedőre is volt lehetőség, melyet ajándékokkal jutalmaztunk. Nem maradhatott el a közös szüreti körjáték és dalos játék sem. Külön élményt jelentett a Balázs család által biztosított lovaglási lehetőség.
Országos Könyvtári Napok

04
okt.

Országos Könyvtári Napok

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében könyvtárfoglalkozáson vettünk részt a Bátki Közösségi Házban, Kovács Katalin vezetésével. Zelk Zoltán: Erdei mulatság című meséje az Állatok Világnapjával kapcsolatos ismereteinket hívta életre. A mese hatására a gyermekek alkotókedve is megnövekedett, szivacsfestéssel jelenítették meg a mese szereplőit.
Mesemondó verseny

06
jún.

Mesemondó verseny

Óvodánkban hangsúlyt fektetünk a gyermekek beszédkészségének fejlesztésére, az anyanyelvszeretetére, ápolására, az olvasóvá nevelésre. Külön figyelmet fordítunk a kiemelkedő képességűgyermekekre, akiknek házi mesemondó versenyen is lehetőséget adunk tudásuk megmutatására.Idén tornatermünkben rendeztük ezt a programot. Zsűriként hívtuk Dudás Helgát, a NMPSZsalgótarjáni tagintézményének fejlesztő pedagógusát, Balázsné Czene Csillát, a SÁI Petőfi Sándortagiskola intézményvezető helyettesét, és Ponyi Erika szülőt, az SZMK képviseletében.Hat gyermek szebbnél-szebb mesében, verses mesében gyönyörködtette a hallgatókat, nehézhelyzetbe hozva a zsűrit a döntésnél.Mesemondó találkozónk két győztese Katona Zselyke és Tódora Bianka képviseli intézményünket aVárosi Mesemondó Találkozón.Gratulálunk valamennyi résztvevőnek, hiszen a napnak ők is győztesei. Köszönjük a kedves szülőknek,hogy segítettek felkészülni gyermekeiknek erre a találkozóra.    
Könyvtárfoglalkozás a Vadvirág Óvodában

Soron következő könyvtárfoglalkozásunk a farsangi népszokások jegyében telt. A helyi télűző népszokásokon kívül megismerkedhettek a gyermekek a mohácsi busójárás hagyományaival.Természetes anyagok felhasználásával a résztvevő gyermekek is készíthettek maguknak maskarát.
Házi Mesemondó a Vadvirág Óvodában

Házi mesemondó találkozóÓvodánkban kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekek beszédkultúrájának fejlesztésére, a mesevilág megszerettetésére, az "olvasóvá" nevelésre, a kiemelkedő képességű gyermekek gondozására. Az idei mesemondó találkozón három gyermekünk vállalta a mesemondó szerepét. Eszter, Boglárka és Kinga érdekes állatmeséket és történeteket meséltek az érdeklődő szülők és csoporttársaik számára. A zsűriben a Nevelési Tanácsadó két szakembere, valamint a szülői munkaközösség képviselője vett részt. Javaslatuk alapján született a döntésünk, mely szerint Baán Eszter képviseli óvodánkat a Városi Mesemondó találkozón.
Madarak fák Napja 2017

18
máj.

Madarak fák Napja 2017

Madarak fák napja 2017.Idén is megemlékeztünk a Madarak fák napja jeles ünnepről. Az elmúlt évben sikeresen elnyertük a Madárbarát óvoda címet, amelyet játékos formában ünnepeltünk. Ennek szellemében idén is mozgásos, gondolkodtató és zenés tevékenységeket szerveztünk a gyermekek nagy örömére.
Víz Világnapja a Vadvirág Óvodában

22
márc.

Víz Világnapja a Vadvirág Óvodában

A Víz Világnapja alkalmából egész héten vizes témával foglalkoztunk.Előzetesen elsétáltunk víznyerő helyekre, vízmintát gyűjtöttünk a Zagyva patak medréből.Megbeszéltük a gyerekekkel hogyan válik egy kis patakból folyó, milyen a tenger, az óceán.Ezeket játékos módon feldolgoztuk.Vitorlás hajókat nemcsak papírból, hanem almából és sajtból is készítettük, amit természetesen el is fogyasztottunk a csoportban.A különleges kavicsok mosása, rendezése is nagy élményt jelentett.Természetesen a horgászás sem maradt el.A hét fénypontja a homok víz asztal használata volt. Kísérleteztünk, milyen a homok és a víz találkozása.
A Vadvirág ovisok a Magyar Kultúra napján a múzeumban jártak

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére múzeumfoglalkozáson vettünk részt a Dornyay Béla Múzeum szervezésében. Megismerkedtünk a Himnusz történetével, megtekintettük a Mihályfi gyűjteményt. Az egyik alkotás vizsgálata során tartalommal töltöttük a „csendélet” fogalmát, egy másik kép tanulmányozásánál megfigyeltük, milyen jelek árulkodnak a szeretetről. A foglalkozás végén különféle rajztechnikák segítségével szabadon lerajzolhatta minden gyermek azt, amely, vagy aki számára kedves.
Mézeskalács sütés a Vadvirág Tagóvodában

Mézeskalácsot sütöttünk Hagyományainkhoz híven ebben az évben is sütöttünk mézeskalácsot a gyermekekkel. Új formákat is kipróbáltunk, öröm volt látni ahogy gyúrták, szaggatták és díszítették. Az elkészült „alkotásokból” az otthoni karácsonyfa alá is kerül ajándék.
Vadvirág Tagóvoda: Madárbarát óvoda lettünk!

Óvodánk, a Vadvirág Tagóvoda az elmúlt évben pályázta meg a Zöld Óvoda címet a gyermekek környezetszemléletének, környezettudatos magatartásának formálásáért. Környezetvédő tevékenységünket folytatva idén a madárbarát óvoda cím elnyerésére törekedtünk, hiszen apró szárnyas barátaik életét régóta figyelemmel kísérjük, ellátásukról minden évszakban folyamatosan gondoskodunk.
Zagyvanap a Vadvirág Tagóvodában

08
jún.

Zagyvanap a Vadvirág Tagóvodában

A Vadvirág Tagóvoda életének sajátos vonása, hogy a településrész egyetlen gyermekintézményeként felvállalja az aktív jelenlétet a falusias közösség mindennapi életében hétköznapokon, ünnepeken egyaránt. Különleges élményben volt részünk a 2013. szeptember 15-én megrendezett "Zagyvanap"-on. Helyi civil szervezet, a Zagyvaforrás Egyesület meghívására a jelenleg Frankrurtban élő dr. Körmendy Károly látogatott haza Zagyvarónára feleségével Zsóka asszonnyal.

Kedves Szülő! Ha itt feliratkozol, a fontosabb eseményekről levelet küldünk neked.

Aprófalva TagóvodaBaglyasi TagóvodaGyermekkert TagóvodaHétszínvirág TagóvodaKörúti TagóvodaMackóvár Központi ÓvodaMesekert TagóvodaNyitnikék TagóvodaPitypang TagóvodaSzivárvány TagóvodaVadvirág TagóvodaBocsoda bölcsődeTündérkert Bölcsőde
Megismertem és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót
Az adatkezelési tájékoztató ITT megtekinthető
 • Összevont Óvoda és Bölcsőde logó

  Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde

  Cím: 3100 Salgótarján, Arany János út 19/B.
  Intézmény-vezető: Andóné Angyal Mária
  Tel.: (32) 314 821
  Fax: (32) 314-821
  Email: mackovar@stovodak.hu, andone.am@stovodak.hu
 • Mackóvár Központi Óvoda logó

  Mackóvár Központi Óvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Arany János út 19/B.
  Központi Intézményegység-vezető: Fodor Edina
  Telefon: (32) 314 821
  Fax: (32) 314-821
  Email: mackovar@stovodak.hu
 • Aprófalva Óvoda logó

  Aprófalva Tagóvoda

  Cím: 3104 Salgótarján, Barátság út 6.
  Tagóvoda-vezető: Horváth Edit
  Telefon: (32) 440-331
  Email: aprofalva@stovodak.hu
 • Baglyasi Óvoda logó

  Baglyasi Tagóvoda

  Cím: 3102 Salgótarján, Petőfi út 88.
  Tagóvoda-vezető: Spagináné Cser Mónika
  Telefon: (32) 310-085
  Email: baglyasiovi@stovodak.hu
 • Gyermekkert Óvoda logó

  Gyermekkert Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Gyermekkert út 1.
  Tagóvoda-vezető: Lilinger Hermina
  Telefon: (32) 430-314
  Email: gyermekkert@stovodak.hu
 • Hétszínvirág Óvoda logó

  Hétszínvirág Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Acélgyári út 63.
  Tagóvoda-vezető: Gőz Katalin
  Telefon: (32) 312-495
  Email: hetszinvirag@stovodak.hu
 • Körúti Óvoda logó

  Körúti Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Fáy András krt. 35.
  Tagóvoda-vezető: Zsótér Melinda
  Telefon: (32) 312-798
  Email: korutiovi@stovodak.hu
 • Nyitnikék Óvoda logó

  Nyitnikék Tagóvoda

  Cím: 3104 Salgótarján, Budapesti út 66.
  Tagóvoda-vezető: Fehér Edit
  Telefon: 06 (20) 776 09 56, (32) 314-411
  Email: nyitnikek@stovodak.hu
 • Pitypang Óvoda logó

  Pitypang Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Meredek út 5.
  Tagóvoda-vezető: Ferhanné Kis Ildikó
  Telefon: (32) 312-498
  Email: pitypang@stovodak.hu
 • Szivárvány Óvoda logó

  Szivárvány Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján Forgách Antal út 2.
  Vezető: Szendrődi Andrea
  Telefon: 32/310-768
  email: szivarvany@stovodak.hu
 • Vadvirág Óvoda logó

  Vadvirág Tagóvoda

  Cím: 3141 Salgótarján, Őrhegy út 1.
  Tagóvoda-vezető: Tóth Marianna
  Telefon: (32) 438-001, 06 20/ 776-0948
  Email: vadvirag@stovodak.hu
 • Bocsoda Bölcsőde logó

  Bocsoda Bölcsőde

  Cím: 3100 Salgótarján, Arany János út 19/B.
  Bölcsőde-vezető: Illés Noémi
  Telefon: 06 20/ 232-0070
  Email: minibölcsi@stovodak.hu.