32/314-821
3100. Salgótarján, Arany János út 19/A
31
máj.

10. Országos Műfalmászó Találkozó a Mackóvár Központi Óvodában

Május 20-án jubileumi, tízedik alkalommal került megrendezésre óvodánkban a Műfalmászó Találkozó. A rendezvényt nagyfokú szervezési előkészületek előzték meg, hogy az ide látogató gyermekek és felnőttek egy komoly, ugyanakkor vidám és hangulatos programon vehessenek részt. Kiemelt támogatóinknak: Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának, AEGON Magyarország Általános Biztosító ZRT-nek, Sodexo Magyarország Kft-nek, és a Zozó pékségnek igen nagy szerepe volt a zökkenőmentes, sikeres lebonyolításban. Mint minden évben eddig, az idén is Salgótarjáni Nonprofit Közművelődési Kft. technikája jóvoltából hallhattuk tisztán Simon Lajos igazgató úr kellemes hangját, aki egész nap információkkal, biztatással, igyekezett tájékoztatni az igen nagy számban megjelent vendégeket.

A Találkozót városunk polgármestere Fekete Zsolt Nyitotta meg, majd Andóné Angyal Mária óvodavezetőnk köszöntötte a megjelenteket. Mindketten kiemelték a Salgótarjáni Hegymászó Klub vezetőjének, Orosz Mihálynak, és a Mackóvár Óvoda pedagógusának Schilli Katalinnak az érdemeit, az óvodai műfalmászás eredményes működtetéséért. Intézményünk Eszterlánc tánccsoportjának gyermekei bájos műsorral emelték a délelőtt színvonalát és keltettek jó hangulatot. A tízedik alkalmat méltón szerettünk volna emlékezetessé tenni, ezért egy látványos molinót húztak fel volt óvodásaink a műfalak mellé, büszkén hirdetve az eltel éveket.

Városunk óvodásai közül sokan egész évben éltek a műfalmászás lehetőségével, lázasan készülődve erre a napra, mások „csak” a mozgás öröméért kedvelték meg ezt a sportot. Nyolcvankilenc óvodás regisztrált a délelőtt folyamán a legkisebbektől a legnagyobbakig. Az Összevont Óvoda Tagóvodáiból, valamint megyénk településeiről, Budapestről, Gyöngyöspatáról, és Szlovákiából is érkeztek versenyzők.

A verseny ideje alatt azok a gyermekek, akik éppen nem másztak, a programok gazdag kínálatából választhattak és tölthették el kellemes elfoglaltságokkal a napot. Többféle kézműves tevékenység: szövés, fonás, ragasztás, festés, mézeskalács díszítés várta az érdeklődőket. Bigyó és Bogyó bohócok lufit hajtogatva szórakoztatták a közönséget. Működött egy kis arcfestő műhely, ugráló vár a Didaktika Egyesület jóvoltából, labirintus és horgászos játék a V.G.Ü. szervezésében, mozgásos játékok az Eddzeniway sportolóinak irányításával, kitörő vulkánt lehetett látni és kőzeteket vizsgálgatni a Novohrad-Nógrád Geopark munkatársainak felajánlása révén, visszatérő segítőink a Karancs Speciális Mentőszolgálat kazári csapata, akik bátorság próbát kínáltak fel a kötélpályán való lecsúszás lehetőségével. A Kistarján Egyesület és a Háztartások Foglalkoztatásáért Közhasznú Alapítvány önkéntesei szendvicsekkel, süteménnyel kedveskedtek az asztalukhoz látogató vendégeknek. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság is évek óta engedélyezi, hogy az érdeklődő gyermekek kipróbálhassák a motor szimulátort. Dr. Juhász Zsuzsanna doktornő által kellő biztonságban érezhettük magunkat, ha elsősegélyre lett volna valakinek szüksége, de szerencsére feladat nélkül maradt.

A délelőtt fénypontja az eredményhirdetés előtt, egy hatalmas „műfal” csoki torta tíz lobogó tűzi játékkal és éneklő felnőttekkel, gyermekekkel hirdette: a részvétel és a jó hangulat volt a fontos. A nap végén minden részt vevő gyermek meglepetés játékokkal, a találkozó helyezettjei pedig, igen értékes ajándékokkal térhettek haza.

Büszkeség tölt el minket, hogy a tízedik Országos Óvodai Műfalműszó Találkozóról a helyi televízió, a Nógrád Megyei Hírlap és a Magyar Televízió is adott élő és esti közvetítést.

Nagyon sok EMBER, időt, munkát és fáradságot, anyagiakat áldozott azért, hogy, ezen napon mosoly legyen a gyermekek arcán. Olyan élményt kaphassanak, amely talán a későbbiekben szép emlékké szelídül, de tartóssága egész életen át elkíséri őket. MOSOLYUK, ELÉGEDETTSÉGÜK, ÖRÖMÜK, A LEGMÉLTÓBB ELISMERÉS nekünk, felnőtteknek. Óvodánk minden dolgozója nevében, s természetesen nekik is, köszönet ezért a csodálatos napért!

Kedves Szülő! Ha itt feliratkozol, a fontosabb eseményekről levelet küldünk neked.

Aprófalva TagóvodaBaglyasi TagóvodaGyermekkert TagóvodaHétszínvirág TagóvodaKörúti TagóvodaMackóvár Központi ÓvodaMesekert TagóvodaNyitnikék TagóvodaPitypang TagóvodaSzivárvány TagóvodaVadvirág TagóvodaBocsoda bölcsődeTündérkert Bölcsőde
Megismertem és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót
Az adatkezelési tájékoztató ITT megtekinthető
 • Összevont Óvoda és Bölcsőde logó

  Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde

  Cím: 3100 Salgótarján, Arany János út 19/B.
  Intézmény-vezető: Andóné Angyal Mária
  Tel.: (32) 314 821
  Fax: (32) 314-821
  Email: mackovar@stovodak.hu, andone.am@stovodak.hu
 • Mackóvár Központi Óvoda logó

  Mackóvár Központi Óvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Arany János út 19/B.
  Központi Intézményegység-vezető: Fodor Edina
  Telefon: (32) 314 821
  Fax: (32) 314-821
  Email: mackovar@stovodak.hu
 • Aprófalva Óvoda logó

  Aprófalva Tagóvoda

  Cím: 3104 Salgótarján, Barátság út 6.
  Tagóvoda-vezető: Horváth Edit
  Telefon: (32) 440-331
  Email: aprofalva@stovodak.hu
 • Baglyasi Óvoda logó

  Baglyasi Tagóvoda

  Cím: 3102 Salgótarján, Petőfi út 88.
  Tagóvoda-vezető: Spagináné Cser Mónika
  Telefon: (32) 310-085
  Email: baglyasiovi@stovodak.hu
 • Gyermekkert Óvoda logó

  Gyermekkert Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Gyermekkert út 1.
  Tagóvoda-vezető: Lilinger Hermina
  Telefon: (32) 430-314
  Email: gyermekkert@stovodak.hu
 • Hétszínvirág Óvoda logó

  Hétszínvirág Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Acélgyári út 63.
  Tagóvoda-vezető: Gőz Katalin
  Telefon: (32) 312-495
  Email: hetszinvirag@stovodak.hu
 • Körúti Óvoda logó

  Körúti Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Fáy András krt. 35.
  Tagóvoda-vezető: Zsótér Melinda
  Telefon: (32) 312-798
  Email: korutiovi@stovodak.hu
 • Nyitnikék Óvoda logó

  Nyitnikék Tagóvoda

  Cím: 3104 Salgótarján, Budapesti út 66.
  Tagóvoda-vezető: Fehér Edit
  Telefon: 06 (20) 776 09 56, (32) 314-411
  Email: nyitnikek@stovodak.hu
 • Pitypang Óvoda logó

  Pitypang Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján, Meredek út 5.
  Tagóvoda-vezető: Ferhanné Kis Ildikó
  Telefon: (32) 312-498
  Email: pitypang@stovodak.hu
 • Szivárvány Óvoda logó

  Szivárvány Tagóvoda

  Cím: 3100 Salgótarján Forgách Antal út 2.
  Vezető: Szendrődi Andrea
  Telefon: 32/310-768
  email: szivarvany@stovodak.hu
 • Vadvirág Óvoda logó

  Vadvirág Tagóvoda

  Cím: 3141 Salgótarján, Őrhegy út 1.
  Tagóvoda-vezető: Tóth Marianna
  Telefon: (32) 438-001, 06 20/ 776-0948
  Email: vadvirag@stovodak.hu
 • Bocsoda Bölcsőde logó

  Bocsoda Bölcsőde

  Cím: 3100 Salgótarján, Arany János út 19/B.
  Bölcsőde-vezető: Illés Noémi
  Telefon: 06 20/ 232-0070
  Email: minibölcsi@stovodak.hu.