Állatok Világnapja

Állatok Világnapja

Óvodánk az állatok világnapjára is színes, játékos tevékenységekkel, programokkal készült, hogy kisgyermekek is részesei lehessenek az ünnepnek, ismerkedhessenek és átélhessék az állatok, környezetünk védelmének fontosságát.

Jól bevált gyakorlatként működik óvodánkban, hogy ötletbörze formájában gyűjtjük össze egy „programajánlóban” az adott jeles naphoz kapcsolódó ötleteinket, amit csoportjaink, érdeklődésüknek megfelelően építhetnek be heti tevékenységeik közé.

Programjaink között szerepeltek túrák, látogatások, élményszerző séták, ahol az állatvilággal kerülhettek kapcsolatba, mozgásos és dalos, játékok, vizuális tevékenységek, versek, mesék, drámajátékok. A gyermekeknek tervezett játékos tevékenységeket, számítógépeink adta lehetőségekkel színesítettük.

A „Zöld Óvodai” cím birtokosaként, nevelőtestületünk a megújulás igényével, folyamatosan keresi, azokat az innovatív lehetőségeket, melyek a óvodásaink számára a jeles napok ünnepeit, élmény gazdaggá, színessé, tartalmassá varázsolhatja.

Ebben az évben a Bükki Nemzeti Park Baglyaskő- Vár Természetvédelmi Látogatóközpont munkatársai jártak óvodánkban az állatok világnapja alkalmából. Az iskolába készülő gyermekek a délelőtt folyamán az év emlőséről a Mogyorós peléről szerezhettek hasznos ismereteket, játékos interaktív formában.

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a tartalmas programon!