Mackóvár költözés a PSZF-re

Tisztelt Szülők!

Mint az előzetes tájékoztatásunk alapján az Önök számára is ismert, a Mackóvár Központi Óvoda az épület energetikai felújítása miatt átmenetileg a régi Pénzügyi és Számviteli Főiskola épületébe költözik.

Az óvoda ideiglenes kialakítására kiválasztott épület eredetileg természetesen nem az óvodáskorú gyermekek elhelyezésére lett létrehozva, ezért a jelenleg hatályos tűzvédelmi jogi szabályozás (Országos Tűzvédelmi Szabályzat) meghatározza, hogy a rendeltetés megváltoztatása esetén az adott épületnek meg kell felelni a jelenleg érvényes tűzvédelmi előírásoknak.

Mivel a megváltozott rendeltetés szerint az épület kiürítése nagyobb kockázatot jelent, ezért az épületet eggyel magasabb kockázati osztályba kell sorolni.

Így a folyamatba tűzvédelmi szakértőt kellett bevonni, aki az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz egy úgynevezett eltérési engedélykérelmet nyújtott be olyan műszaki megoldásokra, amelyek használata az előírásokkal egyenértékű biztonságot nyújtanak. Az engedélykérelemhez csatolni kellett a biztonságot növelő berendezések és műszaki megoldások részletes leírását. Ez megtörtént, s a kivitelezési munkálatok is megvalósultak.

Az épületben számos ilyen berendezés létesült (tartalékvilágítás, tűzjelző rendszer, hő- és füstelvezető rendszer, automatikusan záródó tűzgátló ajtók), melyek egy komplex rendszert alkotnak. A cél az, hogy a gyermekek veszély esetén történő mentése biztonságos módon és normaidőn belül megvalósuljon.

Az épület teljes körű kitakarítása, a bútorok, eszközök költöztetése, a csoportszobák berendezése a 2017. augusztus 21-től 25-ig tartó héten valósul meg.

Jelenleg a fentebb körülírt eltérési engedély kiadására várunk, amelyet bízunk benne, mihamarabb kézhez kapunk. Terveink szerint 2017. augusztus 28-án már a PSZF épületében várnánk a gyermekeket. Addig is a Mesekert Tagóvodában fogadunk minden gyermeket, aki igényli az óvodai ellátást.

Amennyiben az engedélyt az augusztus 28-i nyitáshoz késve kapjuk meg, úgy a továbbiakról időben értesíteni fogjuk Önöket!

Megértésüket, türelmüket köszönjük!

Andóné Angyal Mária

óvodavezető